Teach Play Love Inspire

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου!

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ετοιμασίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Powered By Blogger

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Από τους 12 Θεούς και τον Διόνυσο....φτάσαμε στις Απόκριες!

Καταρχήν ψάξαμε και βρήκαμε το ανθισμένο δέντρο της αυλής του σχολείου μας... που οι περισσότεροι δεν το είχαν προσέξει...(σύνδεση με την ανθισμένη αμυγδαλιά)

Στη συνέχεια από το μύθο της Μυγδαλιάς περάσαμε στην Ελληνική Μυθολογία ... γνωρίσαμε τους 12 θεούς και κυρίως την Άρτεμις και εξοικειωθήκαμε με τα σύμβολά τους (ψηφιακό παιχνίδι) και σταθήκαμε στο θεό Διόνυσο θεό του κρασιού και της διασκέδασης .... και αναφέραμε πως πολλά αποκριάτικα δρώμενα έχουν τις ρίζες τους στο θεό Διόνυσο!!!
Οι Απόκριες η αγαπημένη γιορτή των παιδιών!

Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα ζώα της μυθολογίας...

Ακούσαμε από την χορωδία του Τυπάλδου "τους άθλους του Ηρακλέως"" που μας έκανε να προβληματιστούμε για τις ανακρίβιες των μύθων αλλά και "το γλωσσοδέτη" μιας και αυτό το διάστημα ασχοληθήκαμε και με τους γλωσσοδέτες!

Κατόπιν χωριστήκαμε σε ομάδες. Κάθε ομάδα διάλεξε για όνομά της το πιο αγαπημένο ζώο της  ... και μετά κάθε ομάδα μιμήθηκε το δικό της ζωάκι με τη χρήση μαγικού υφάσματος (ατομική αναπαράσταση).

Στη συνέχεια γνωρίσαμε μυθολογικά ζώα και κάθε ομάδα διάλεξε ένα για να το αναπαραστήσει ομαδικά,  αφού μελέτησαν την εικόνα του ζώου και διάλεξαν τα κατάλληλα υλικά από τη γωνιά των μεταμφιέσεων


Εδώ ο κάπρος του Ερύμανθου ....το αγριογούρουνο που σκότωσε ο Ηρακλής!


Εδώ η σφίγγα!




Εδώ στυμφαλίδες όρνιθες !



Και εδώ, όπως ίσως μαντέψατε ... ο Κέρβερος!



Και τέλος η Λερναία Ύδρα!

Το γεγονός της εβδομάδας ήταν που ο Άγγελος έμαθε με χρήση Μοντεσσοριανού υλικού να φτιάχνει τετραψήφιους αριθμούς...κάτι που ανέβασε όλη την ομάδα και έδωσε έναυσμα ώστε να ασχοληθούν και οι υπόλοιποι με το συγκεκριμένο υλικό!!!











Ο Άγγελος πραγματικά ένιωθε γεμάτος κατακτήσεις...ελπίζω σύντομα και οι υπόλοιποι να προβούν στις δικές τους κατακτήσεις!(φωτογραφίες προσεχώς)

Και το αστέρι της εβδομάδας είναι η Νάσια!



Η Νάσια πολύ πολύ ενθαρρυμένη από την παρουσία της μαμάς στο σχολείο και τι δε μας είπε:


Μας παρουσίασε καταρχήν τα αγαπημένα της...και κυρίως τη Nenuco που συνάρπασε και τα κορίτσια αλλά και τα αγόρια


Εδώ παρουσιάζει με δυνατή και καθαρή φωνή το αγαπημένο της βιβλίο "Μια Ζαχαρένια συνταγή" που όπως μας είπε η μαμά της το έχει γράψει μία αστυνομικός και μιλά για την αλληλεγγύη, αγάπη , μοίρασμα και την ισότητα...


Εδώ η Νάσια παρουσιάζει τον εαυτό της και στη συνέχεια δέχεται φιλοφρονήσεις στις οποίες απαντά κατάλληλα και στη συνέχεια απαντα σε ερωτήσεις φίλων της με τη συνδρομή και της μαμάς της!

Επίσης μάθαμε πως η Νάσια έχει ένα πολύ ωραίο πατίνι στο μπαλκόνι της μιας και κάποιος  φίλος  και γείτοινάς της ....το έχει εντοπίσει στο μπαλκόνι της και μας το ανέφερε!

Είδαμε και μια επιλογή από αγαπημένες φωτογραφίες της Νάσιας σε σημαντικές της στιγμές που είχαν ετοιμάσει οι δικοί της ...είδαμε και το χωριό του μπαμπά της κάπου στην Εύβοια!!!

Στο τέλος μας κέρασε σοκολατάκια και γλυκάκια που άρεσαν πολύ σε όλους μας!

Ευχαριστούμε πολύ τη μαμά της Νάσιας για όλα όσα μας ετοίμασε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης