Teach Play Love Inspire

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου!

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ετοιμασίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Powered By Blogger

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

14 Φεβρουαρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ερωτευμένων)


  • Τα παιδιά φτιάξανε καρδιές δακτυλόκουκλες για να τις χαρίσουνε σε κάποιον/α αγαπημένο/η τους




  • μιλήσαμε για την έννοια της μονάδας και του ζεύγους (ζευγάρι) μιλήσαμε για το μοναχικό παιχνίδι και το παιχνίδι σε ζευγάρια, παίξαμε επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και για το χορό σε ζευγάρια.

  •  μιλήσαμε για τις εκδηλώσεις αγάπης, 

  • γράψανε τη λέξη ΑΓΑΠΗ στα ελληνικά και αναζήτησαν στο διαδίκτυο  την αντίστοιχη αγγλική λέξη LOVE την οποία και αντιγράψανε


Τι είναι όμως η ΑΓΑΠΗ; Αυτή ήταν η ερώτηση που μας απασχόλησε....κάτι που νιώθουμε μέσα μας, κάτι που αισθανόμαστε, δηλ. δε μισούμε ... αγαπάμε! Και τι άλλο μπορεί κάποιος να αισθάνετε; Λύπη, Κλάμα, Χαρά, Θυμό, Φόβο, Πείνα, Πόνο ... είναι τα συναισθήματα (είπε κάποιος)!!! Η στιγμή της ανακάλυψης ήρθε!



  • τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο με την Ιστορία Αγάπης του Μ. Χατζιδάκι "Το Νησί των συναισθημάτων" (το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ) κάνοντας  τη σύνδεση με το προηγούμενο θέμα μας "το Χρόνο" και  εκφράζοντας τη δική τους θέση σε μια αντίστοιχη φανταστική κατάσταση.

  • Στη συνέχεια με τη μουσική του Χατζιδάκι τα παιδιά κινήθηκαν στο χώρο και εξέφρασαν ένας ένας την αγάπη τους  σε κάποιον φίλο/η τους χρησιμοποιώντας και τις δακτυλόκουκλες (καρδιές).








Και ένα φύλλο εργασίας σχετικό με τις Απόκριες (από τη συνάδελφο Τ. Μάνεση) που το αφήσαμε για αύριο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης