Teach Play Love Inspire

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου!

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ετοιμασίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Powered By Blogger

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή σε έργο STEM!

Το 1ο τμήμα του 8ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης θα συμμετέχει στο προαιρετικό eTwinning Project: 

 "Pirate Sammy's adventures in STEM's world."

Το έργο θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο 2019 έως τον Ιούνιο 2020


Σχετικά με το έργο

Στόχος του έργου είναι να αναπτύξει το ενδιαφέρον των μαθητών και να διευρύνει τις γνώσεις τους, εμπλέκοντάς τους σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέμα τα την επιστήμη, τα μαθηματικά,την μηχανική και την τεχνολογία.
Ο ήρωας μας ο Σάμυ είναι πειρατής και ανακαλύπτει έναν χάρτη που θα τον οδηγήσει στο νησί που είναι ο κρυμμένος θησαυρός του παππού του Τζακ Σπάροου.


 Για να ξεκινήσει όμως το ταξίδι του χρειάζεται ένα γενναίο και τολμηρό πλήρωμα. 
Ζητά την βοήθεια των παιδιών, όπου θα πρέπει να φέρουν σε πέρας τις αποστολές που θα τους ζητήσει και μέσα από τις οποίες θα έρθουν σε επαφή με έννοιες Φυσικών επιστημών (βυθίζομαι-επιπλέω, μαγνητισμός, φως-φακοί, βαρύτητα).
Το αποτέλεσμα κάθε αποστολής θα είναι μια συνεργατική δραστηριότητα STEM.

Καλή αρχή!

Τί είναι όμως το STEM



Ο όρος «STEM» είναι το αρκτικόλεξο (Science, Technology, Engineering and Mathematics) που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην εκπαιδευτική κοινότητα για να εκφράσει μια διεπιστημονική προσέγγιση των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της επιστήμης των Μηχανικών και των Μαθηματικών. 

Το «STEM» είναι η σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία στη διδασκαλία των Μαθηματικών και των Φυσικών Επιστημών (οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την βασική κατανόηση του σύμπαντος) εισάγονται οι Τεχνολογίες και η επιστήμη των Μηχανικών, οι οποίες αποτελούν για τον άνθρωπο τα μέσα αλληλεπίδρασής του όχι μόνο με το περιβάλλον του αλλά με ολόκληρο το σύμπαν.

Πρωταρχικός στόχος των προγραμμάτων STEM είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των μαθητών και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων. Τα παιδιά γνωρίζουν τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά με τρόπο διασκεδαστικό και ελκυστικό για αυτά, καθώς δίνεται έμφαση στο πειραματικό μέρος, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν στην «πράξη» τους νόμους της φύσης .

Τα παιδιά μέσα από τη βιωματική μάθηση μαθαίνουν τη διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος, απελευθερώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, ενώ παράλληλα καλλιεργούν τις δεξιότητές τους και την κριτική τους ικανότητα. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μελέτες, για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον 21ο αιώνα ένας νέος θα πρέπει, εκτός από γνώσεις, να διαθέτει:
  • κριτική σκέψη
  • δημιουργικότητα
  • ικανότητα συνεργασίας και ομαδικής εργασίας
  • ικανότητα επικοινωνίας
Δεξιότητες οι οποίες καλλιεργούνται και αναπτύσσονται μόνο μέσα από την εκπαίδευση σε προγράμματα STEM.

Στις 11/12/2019 "Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού" Τα παιδιά τραγούδησαν στους γονείς για τα δικαιώματά τους  και οι γονείς ενημερώθηκαν για το παραπάνω πρόγραμμα. Επίσης δόθηκαν στους γονείς ενημερωτική επιστολή όπου αναφέρονταν όλα τα σχετικά με το έργο αλλά και με την πλατφόρμα  eTwinning και υπεύθυνες δηλώσεις συμμετοχής. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης