Teach Play Love Inspire

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιό μου!

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ετοιμασίες κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Powered By Blogger

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Πίσω στα σχολέια με ασφάλεια κι υγεία!



Παιδιά τα μάθατε τα νέα;

1 Ιουνίου θα βρεθούμε ξανά στο σχολείο...παιδιά!

Δείτε το βίντεο και ενημερωθείτε!



Προς τους γονείς


Ας ξεπεράσουμε το φόβο που έχει εγκατασταθεί μέσα μας και ας τον χρησιμοποιήσουμε ως οδηγό για να πράξουμε αυτά που θα ακούσουμε αύριο από τους ειδικούς και που λίγο πολύ όλοι φανταζόμαστε!

Ας δούμε τα θετικά! Θα ξαναβρεθούμε με τα παιδιά! Οι αυλές και οι τάξεις των σχολείων θα γεμίσουν με παιδικές φωνές και θα ξαναζωντανέψουν! Έστω και με υψηλές θερμοκρασίες!
Από το μέρος των εκπαιδευτικών θα βρεθούν τρόποι ώστε να εκμηδενίστεί η απόσταση που εκ των πραγμάτων θα βάλει ο covid ανάμεσά μας για να μη νοιώσουν ούτε στιγμή πως δεν τα αγαπάμε!
Θα έρθουν όμως σε ένα διαφορετικό σχολείο! Σε μια διαφορετική τάξη! Θα χρειαστεί προσπάθεια για να την αγαπήσουν και με λιγότερα παιχνίδια! Και με αλλιώτικη διαρρύθμιση!
Αρκεί που θα ξανανταμώσουμε!
Μεγάλο το βάρος στις πλάτες των εκπαιδευτικών! Αλλά θα προσπαθήσουμε!
Στο Νηπιαγωγείο σε αντίθεση με τις άλλες βαθμίδες τα παιδιά δένονται περισσότερο με το χώρο και την δασκάλα τους με την οποία συχνά έχουν στενή επαφή!
Όμως θα χρειαστούμε και τη βοήθεια και την κατανόηση του Συλλόγου γονέων αλλά και κάθε γονιού ξεχωριστά.
Στο σχολείο θα τηρηθεί το πρωτόκολλο που θα μας ανακοινωθεί αύριο από τους ειδικούς και το Υπουργείο...
Αλλά και στο σπίτι ή στις εξόδους θα πρέπει να κρατάτε γονείς την ίδια στάση γιατί αλλιώς τα παιδιά θα μπερδευτούν!
Οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα γνωστές! Μπορούμε όμως να τις φανταστούμε από όσα ακούγονται και και από όσα ήδη ανακοινώθηκαν για την Δευτεροβάθμια!
Γονείς θα σας χρειαστούμε δίπλα μας! Ελπίζουμε πως θα έχουμε δίπλα μας το Δήμο που θα τα φροντίσει όλα όπως έκανε και στη Δευτεροβάθμια!

Οπότε εμάς θα μας απασχολήσει η ομαλή επάνοδος των παιδιών στο Νηπιαγωγείο! Να ξέρετε πως θα είναι μία επάνοδος γεμάτη κανόνες και απαγορεύσεις! Όλα αυτά θα παρουσιαστούν με παιχνιώδη τρόπο και θα φανεί απλά σαν μία καινοτομία! Θα είναι μία επάνοδος γεμάτη ΑΓΑΠΗ, γιατί η αγάπη μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους!

Θα είναι ένα τεστ για όλους! Καλύτερα αυτό το τεστ που γίνεται τώρα με γνωστά και λίγα παιδιά παρά το Σεπτέμβρη με άγνωστα και όλα τα παιδιά!

Αλλά ας μη νοιώσουν τα παιδιά ούτε στιγμή ως πειραματόζωα!

Δάσκαλοι και γονείς πρέπει να δώσουμε κοινό αγώνα γι΄αυτό!

Δε θα είναι εύκολο! Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση για να γίνει πιο εύκολο.

Καλή επιστροφή λοιπόν και ας προσπαθήσει ο καθένας από την μεριά του να την διευκολύνει όσο γίνεται, τηρώντας πιστά τις οδηγίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναγνώστες

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης